Hierbij een overzicht van onze programma's en data 'Dining-Events' tot eind 2018,
alsook een vooruitblik op 2019-2020, waarop u kan reserveren.

Al onze dining events kunnen ook op een door u voorgestelde datum 
privé georganiseerd worden, bij ons, bij u thuis of op een andere locatie. 
We maken dan een offerte op maat.

Zijn er personen met een allergie 
een bepaalde eetgewoonte of een ingrediënt die u niet lust, 
laat het ons weten, zo we dit kunnen aanpassen.

Alle gerechten zijn natuurlijk klaargemaakt met producten van topkwaliteit.
We respecteren de natuur en serveren dus 
geen met uitsterven bedreigde dier- of vissoorten


Concert Viool-Harp & Herfstdiner
zondag 17 september 2017 om 11.30u

Kaviaardiner, specialiteit Wim Vandamme
zondag 8 oktober 2017 om 12.30u
zondag 15 oktober 2017 om 12.30u

Concert Beethoven-België & Diner belgische specialiteiten 2017
zondag 12 november 2017 om 11.30u

Concert Jazz & Eindejaarsdiner 2017
zondag 3 december 2017 om 11.30u


Truffeldiner 2018
zondag 4 februari 2018 om 12.30u

Kaviaardiner 2018
Specialiteit van Wim, zondag 4 maart 2018 om 12.30u

Lentemenu 2018
zondag 25 maart 2018 om 12.30u

Concert & Zomerdiner 2018
zondag 10 juni 2018 om 11.30u

Concert & Herfstdiner 2018
zondag 16 september 2018 om 11.30u

Kaviaardiner 2018
Specialiteit van Wim, zondag 21 oktober 2018 om 12.30u

Concert & Eindejaarsdiner 2018
zondag 2 december 2018 om 11.30u


Een vooruitblik 2019-2020

Truffelweekend 2019
van vrijdag 25 tot maandag 28 januari 2019


We nodigen u graag uit voor ons Truffelweekend 2019’
op het Domein Laudonie in de Dordogne-streek
Dit weekend gaat door van 25 tot en met 28 januari.

Laudonie is 53 hectare groot en ligt verscholen tussen bosrijke heuvels van
Rouffignac–Saint-Cernin-de-Reilhac,
op nog geen twee uur rijden van historische pareltjes als Bordeaux en Limoges.
Het landgoed ligt op een heuvelkam met een adembenemend uitzicht
over de omringende valleien en heuvels.
Het hart van het domein bestaat uit een binnenkoer omringd door de Manoir,
de vier torens en de schuur. Meer info kijk op laudonier.fr

 

Hierbij ons programma.
Op vrijdag kan u toekomen vanaf 15u op het Domein Laudonie.
‘s Avonds na apéro met hapjes, serveren we een ‘diner d’acceuil’.

Zaterdag wordt er een bezoek voorzien
aan een schitterend wijndomein in Saint-Emilion,
gevolgd door een lunch op dit domein.
Erna bezoeken we het mooie dorpje Saint-Emilion.
‘s Avonds verzorgen we een ‘diner spécialités régionales’ op Laudonie
met een menu dus met regionale specialiteiten.

Op zondag bezoeken we de markt van Saint-Cyprien
om aankopen te doen voor een geplande kookles in de namiddag.
Erna een wandeling door de truffelgaard van
Carole en Edouard Aynaud in Péchalifour met de nodig uitleg.
We gaan samen met hun hond op truffelzoektocht.
We kopen dan ook de nodige truffels voor de kookles en
voor het diner de dag erop. Erna kan u genieten van wat vrije tijd.
Aanvang kookles 17.30u. We maken twee hapjes klaar met truffel die we dan serveren bij het aperitief gevolgd door een ‘diner d’amitié’

Op maandag bezoeken we de gekende truffelmarkt in Saint-Alvère,

we lunchen onderweg in Trémolat in een Relais&Château Le Vieux Logis.
Als afsluiter ‘s avonds, serveren we een gastronomisch ‘diner aux truffes’:
drie gerechten met truffel met mooie wijnen.       

Kostprijs voor twee personen:
voor vier dagen, inbegrepen in deze prijs zijn de volgende items:
kamer voor 2 personen met ontbijt van vrijdag tot dinsdagmorgen,
alle avonddiners in Laudonie verzorgd door Wim,
tussendoortjes in Laudonie: koffie, thee, bier, water, witte en rode wijn,
Het bezoek aan truffelboer en aan truffelmarkt zijn aangeboden.

Binnenkort wordt de prijs uitgerekend en toegevoegd.
Voor één persoon, supplement van:

Enkel op Reservatie.
Het truffelweekend gaat door, bij voldoende inschrijvingen

Dit programma kan ook geörganiseerd worden
op andere dagen in januari tot half februari, privé voor u.
Dit is de periode dat de zwarte truffel op zijn best.
Andere periodes in het jaar met andere programma’s,
kunnen we steeds voorstellen.
We maken dan een voorstel op maat.


Culturele gastronomische reis naar Iran 2019
maart-april  2019

In maart-april 2019 organiseren we een 
xclusive cultureel&gastronomische reis naar Iran, 
‘duizend en één nacht’, travelling by Wim

 

We ontdekken de Mystiek achter Iran, het vroeger Perzië, 
o.a. bakkermat van de beschaving.
We vliegen op Teheran, de hoofdstad, en ons vertrekpunt.
We dineren in een Spiegelpaleis en een andere keer in de woestijn.
We eindigen aan de oevers van de Kaspische Zee, 
waar we o.a. zullen zien hoe kaviaar wordt klaargemaakt,...
We eindigen met een gastronomisch diner met kaviaar, ….

Praktisch
-De reis duurt 5 dagen
-Vlucht naar Teheran, reken 5u
-Binnenlands transport zal hoofdzakelijk gebeuren per vliegtuig
-Maximum 24 personen 

Binnenkort meer info.


In 2020 tijdens het Jan van Eyck-jaar
zullen we enkele menu’s en culturele programma’s in het teken
van de wereldberoemde kunstschilder Jan van Eyck voorstellen 


Jan van Eyck, geborden in men verondersteld Maaseik rond 1390 
en gestorven in Brugge op 9 juli 1441, was een kunstschilder uit 
de Bourgondische Nederlanden en naast Rogier van der Weyden 
de voornaamste vertegenwoordiger van de Vlaamse Primitieven. 
Jan van Eyck was tijdens zijn leven wellicht de beroemdste schilder van Europa en stond al vroeg te boek als de "uitvinder" van de olieverfschilderkunst.
Dit laatste werd in de 20e eeuw als een legende ontmaskerd, 
maar het staat vast dat Jan van Eyck in de ontwikkeling van deze techniek 
een doorslaggevende rol heeft gespeeld.

Jan van Eyck introduceerde in de schilderkunst een nooit eerder gezien naturalisme dat zijn wortels heeft bij eerdere ontwikkelingen in de miniatuurkunst. De verfijnde olieverftechniek en 
de op waarneming gebaseerde weergave van de zichtbare werkelijkheid 
waren de belangrijkste elementen van de Eyckiaanse kunst die spoedig 
in heel Europa navolging zouden krijgen. De innovaties van Jan van Eyck 
lopen verbazingwekkend parallel met ontwikkelingen in de Florentijnse schilderkunst van het quattrocento. Over de banden tussen Van Eyck en 
zijn Italiaanse collega's: Masaccio, Domenico Veneziano e.a., is door kunsthistorici al veel gespeculeerd, maar alsnog ontbreken tastbare bewijzen of documenten die deze verbanden kunnen concretiseren. 
Jan van Eyck verpersoonlijkt ook de overgang van de schilder als een naamloos en bescheiden ambachtsman naar een zelfbewust, geleerd en beroemd individu. Jan van Eyck signeerde en dateerde veel van zijn werken op de lijst of 
verborgen in het schilderij. Op sommige lijsten is ook zijn devies "Als ich can" aangebracht. Deze elementen wijzen op Jan van Eycks trotse en zelfbewuste houding, een attitude die in de toekomst typerend zal worden voor 
de kunstenaars van de renaissance.
 


wim vandamme |  xclusive star level xperience
dining | travelling | cooking classes | consultancy
wimv@ndamme.be |+32 475 605 700 | www.wimvandamme.be
facebook @wim.vandamme.michelinstarchef | instagram wim_vandamme
vandamme catering nv  |  lievekaai 12  |  9000 gent belgium  |  be 0436 771 895

 

 

 




[ site by Plenso ]