Een bepaald moment was chef Wim Vandamme de jongste Belgische chef met een Michelinster.
Het welbekende Maison Vandamme in Zeebrugge was zijn startpunt, een opmerkelijke ontmoetingsplaats voor mensen met goede smaak.
Als man van de zee werkt Wim graag met vis.
Zijn specialiteit: visbereidingen, kaviaar, schaal- en schelpdieren.
Als man van de polders is Wim kieskeurig wat betreft vlees: jonge Bresse-duif, kalfsrib-eye, hertekalffilet, polderhaas,
Wagyu rundsvlees of zelf het unieke Kobe-vlees,.. zijn een paar van zijn favorieten.
Wim is veeleisend als het gaat om de kwaliteit van de ingrediënten: enkel het beste komt op z'n werkblad.
Origineel zijn, betekent voor hem kennis hebben over de origine van de producten en die origine respecteren.
Hij kiest met aandacht zijn topproducten.
Zijn gerechten vertonen harmonie als gevolg van een respect voor die natuur, verfijnd met een zorgvuldig bedachte link tussen smaak en product: in zijn keuken hoeft de gast niet 'te raden' wat op tafel staat! Origineel en natuurlijk maar in detail afgewerkt om zo de natuurlijke aard van elk product te beklemtonen, dat is de ziel van zijn keuken.
De keuze van de producten wordt vaak bepaald door het seizoen maar is altijd dagvers.
Het advies van zijn sommelier versterkt het natuurlijke karakter van zijn keuken.